Populaire regio's

Vind hotels in de mooiste regio's

Op deze pagina geven wij je tips voor de mooiste regio's voor een weekendje weg. We bieden je een selectie hotels in top regio's voor een weekend weg in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Ontdek prachtige plekjes op onder meer de Veluwe, de Waddeneilanden, aan de Nederlandse en Vlaamse kust of in de Belgische Ardennen. Een voordelig weekendje weg is dichterbij dan je denkt. Je kunt via onze website heel eenvoudig een mooi hotel zoeken en een weekendje weg boeken in een regio waar van alles te zien en te beleven valt. Het online reserveren is heel eenvoudig en bij ons betaal je geen boekingskosten.

Weekendje Veluwe

Ontdek de Veluwe tijdens een weekendje weg! De Veluwe is een fantastisch natuurgebied om tijdens een weekendje weg te wandelen en te fietsen of gewoonweg te genieten van de rust en de natuur. Een bezoek aan het Nationaal Park De Hoge Veluwe met het Kröller-Müller Museum voor moderne kunst is een absolute must.

Weekendje Gooi- en Vechtstreek

Het Gooi heeft voor een weekendje weg meer te bieden dan grote huizen en mooie auto’s. Het landschap is heel afwisselend met loof- en naaldbomen, zand- en weidevelden en coulisselandschappen. Hier kun je genieten van een heerlijk ontspannend weekendje weg in de natuur en aan het water, maar als je ervoor kiest, ook in de stad.

Weekendje weg Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug kent een veelzijdige natuur en ligt tussen Utrecht, Amersfoort en Hilversum. Een deel is aangewezen als Nationaal Park en is prachtig om een weekendje te wandelen of fietsen. Je zult op de Utrechtse Heuvelrug, verborgen in de mooie natuur, kastelen en grote landhuizen zien.

Weekendje weg Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg beleef je een bijzonder weekendje weg in een heuvelachtig landschap. Zuid-Limburg wordt ook wel ervaren als een stukje buitenland in Nederland. Frisse beekjes die zich al kletterend door het landschap bewegen en de Vaalsberg met 321 meter hoogte. Dat maakt een weekendje weg in eigen land extra speciaal!

Weekendje weg in Noord-Limburg

Noord-Limburg is het land van Peel en Maas en het Nationaal Park de Meinweg. Sfeervolle plaatsjes zijn het witte stadje Thorn en het pittoreske maasdorpje Arcen, bekend van de beroemde Kasteeltuinen. De gezellige stad Roermond heeft een rijke geschiedenis en biedt vele winkels in monumentale panden.

Weekendje weg in Twente

Twente is ideaal voor een weekendje wandelen of fietsen. Op het platteland van Twente vind je veel natuurschoon en typische boerderijen. Kasteel Twickel biedt een prachtig landgoed van meer dan 4000 hectare groot, met zacht glooiende akkers en weilanden, bossen met oude eiken, heidevelden, vennen en kronkelige beekjes.

Weekendje weg in de Achterhoek

De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland waar tijdens een weekend of midweek weg van alles te doen en te zien is. Kastelen en musea bekijken, rondslenteren in prachtige en unieke natuurgebieden en winkelen in de leukste steden. De Achterhoek wordt zelfs genoemd als beste fietsregio van Nederland.

Weekendje weg op de Hondsrug

De Hondsrug is een zandrug die reikt van Emmen tot Groningen. Het is een gebied van ongeveer 70 km lang en is ook het hoogste punt in de omgeving. Door het prachtige natuurschoon is het de perfecte plek voor een weekendje weg om schitterende boswandelingen te maken of te fietsen langs de rivieren.

Weekendje weg in het Salland

De Sallandse Heuvelrug is een kleine streek, maar een belangrijk natuurgebied in het westen van Overijssel, dat prachtige uitzichten heeft. Er zijn tientallen fietsroutes die je tijdens een weekendje weg kunt volgen door dit mooie gebied, maar ook wandelen langs de IJssel, de Regge of een van de andere routes is een mooie ervaring.

Weekendje weg in de Betuwe

De Betuwe is een regio tussen de rivieren de Waal en de Lek. Het gebied wordt gekenmerkt door de vele velden met fruitteelt. Vooral in het voorjaar is dat een plaatje, als de bloesems aan de bomen bloeien. Dan komen er veel bezoekers een weekendje of midweek genieten van de bloemenpracht.

Weekend weg Land van Maas en Waal

Het Land van Maas en Waal is een prachtig natuurlijk gebied door o.a. de dijken en uiterwaarden, waardoor veel natuurschoon is ontstaan. Door het vele water en de talrijke wandel- en fietsroutes is het Land van Maas en Waal zeer interessant om te varen, watersporten en voor een weekendje wandelen en fietsen.

Weekend weg Rijk van Nijmegen

Voor de ideale balans tussen cultuur en natuur tijdens je weekendje of midweek weg, kun je het beste naar het Rijk van Nijmegen gaan. In deze streek in Gelderland, tegen de Duitse grens aan en rondom de stad Nijmegen, is van alles te doen. De heuvelachtige omgeving van Berg en Dal is zeer geschikt om lange wandelingen te maken.
 

Weekendje op de Waddeneilanden

Het valt niet mee te weten voor welk Waddeneiland je moet kiezen voor een weekendje of midweek weg. Wordt het Terschelling, Vlieland, Texel, Ameland of Schiermonnikoog? Alle Waddeneilanden bieden in ieder geval veel ruimte en mooie natuur, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Weekendje weg in Zeeland

Zeeland heeft voor een weekend weg naast de zee ook monumentale stadjes, pittoreske dorpjes, musea en prachtige natuurparken te bieden. En niet te vergeten de heerlijke Zeeuwse mosselen. De rust en ruimte van Zeeland zijn een ware verademing! Zeeland regio's: Zeeuws Vlaanderen, Schouwen-Duiveland, Noord-Beveland, Zuid-Beveland en Walcheren.

Weekendje Belgische Ardennen

De heuvelachtige Ardennen zijn overspoeld met kleine, rustieke dorpen waar je een lang weekend kunt genieten van de natuur, dat bestaat uit weidse groene vlakten, wouden en rivieren. Er zijn prachtige kerken en kastelen omringd door tuinen en parken. De Oostkantons (Duitstalig België) grenzen aan de Ardennen.

Weekendje Belgisch Limburg

Belgisch Limburg is een fiets- en wandelparadijs, waar je een weekendje eindeloos kunt fietsen en wandelen door de prachtigste natuur. Waar de mensen zijn en je onderweg vriendelijk groeten. Je vindt er gezellige terrasjes en bourgondische restaurants. Of ga eens winkelen in shoppingstad Hasselt.

Weekendje aan de Vlaamse kust

De Vlaamse kusten hebben brede zandstranden en staan garant voor veel sfeer. De Belgische kust is maar ongeveer 70 km lang, maar er is veel om te ontdekken tijdens een weekend weg; brede stranden, wandeldijken, talloze terrasjes en (vis)restaurants. Bezoek zeker ook het Hinterland van de kust met de mooie stad Brugge.

Weekendje weg in Luxemburg

Hoewel zeer de moeite waard wordt Luxemburg voor een weekendje weg vaak vergeten. Je kunt in de schitterende natuur van de Luxemburgse Ardennen lange wandelingen maken in de heuvels en bossen! Prachtige fietstochten maak je langs de Luxemburgse Moezel en Klein-Zwitserland is een schilderachtige streek met imposante rotsformaties.